Karbanátky
Možná nejsem úplně přesná, někdo by se hádal, že jsou to spíš masové placičky, ale to je fuk, hlavně, že nám chutnají, že? Tak, co je potřeba:
1/2 kila míchaného mletého masa
2 větší mrkve
2 vejce
štáva z 1/2 velkého citronu
sůl (pepř)
Mrkev ustrouhám na jemno, smíchám s ostatními surovinami a rychle (pouští štávu) tvaruji karbanátky. Neobaluji, rovnou smažím. Obracím opatrně,až když dobře ztuhly po jedné straně.
Podávám nejraději se štouchanými bramborami, do kterých přidávám hodně nakrájené jarní cibulky.
I když jsem o tom tak nikdy nepřemýšlela, je to vlastně zdravé i dietní jídlo, zvláště, když si ohlídáte množství tuku v mletém mase (ideální do 15%). A mimochodem, děti (nebo i manžel), které mrkev zrovna nemusí, se o ní nikdy nedozví, pokud vás nenachytají přímo nad struhadlem. Dobrou chuť.
1 abreakce abreakce | Web | 2. ledna 2011 v 23:28 | Reagovat
OdpovědětVymazatmrkni na nové fotky dortů na mém blogu
2 Kitty Kitty | E-mail | Web | 10. března 2011 v 20:31 | Reagovat
V sobotu je budeme mít u nás, díky za inspiraci. Pepíno dokonce mrkvičku má papat, tak ji budeme mít my i psice. Ať dobře vidí :-)
3 seniorka seniorka | E-mail | Web | 2. dubna 2011 v 11:42 | Reagovat
Dobrý recept. Karbošky jsou šťavnaté i s postrouháním cukety místo mrkve. Zkus to. :-D
4 divizna divizna | 22. ledna 2012 v 11:10 | Reagovat
Ty karboše určitě vyzkouším! ;-)